Športski plesni klub "Bolero" Osijek organizator je novog plesnog projekta pod nazivom "PRVI PLESNI KORAK". Riječ je o plesnim radionicama i tečajevima početnog i naprednog stupnja gdje će se učiti i usavršavati latinsko-američki, standardni, društveni plesovi, te Salsa on2. Neke od spomenutih radionica vodstvo kluba odlučilo je pokloniti građanima Osijeka. Više o besplatnim radionicama i pogodnostima saznajte u tekstu o plesnim radionicama koji slijedi niže ( radionica Salse, te radionice za dječake od 4 - 14 god. starosti ).

Pred novom smo sezonom "Plesa sa zvijezdama" koji je definitivno osvojio i oduševio hrvatske gledatelje. Ponovo će nas ovaj TV show podsjetiti na vrijednost plesnog pokreta, neispunjene želje i činjenicu da nam ples može postati novi hobi, rekreacija ili preokupacija u obliku bavljenja športom (športski ples). Upisom ili učlanjenjem u grupe, radionice ili tečajeve pri našem klubu, uz stručne voditelje naučit ćete svoje prve plesne korake ili proširiti već stečeno plesno znanje, naravno; u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

PLESNE RADIONICE:

1. ) DJEČACI I DJEVOJČICE ( 4 - 7 god. starosti )

radionice s prilagođenim plesnim sadržajem za ovu dob

plesne igre, osnove standardnih i latinsko-američkih plesova, vježbe oblikovanja tijela i jačanja tjelesne mišićne strukture

grupa koja radi tokom cijele godine, upisi tokom cijele godine

odabir dvorane prema mjestu stanovanja

http://www.youtube.com/watch?v=3IVgCmM8x9k&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CVECYD8jMPo&feature=related

BESPLATNO: Svi DJEČACI starosti između 4 i 14 god. koji se upišu na radionice ili u grupe kluba dobivaju na poklon iznos prve članarine ( 150 KN, ne plaćaju članarinu prvi mjesec ). Želja nam je ovom gestom potaknuti dječake i njihove roditelje da bez izdataka saznaju da li se ples njihovom djetetu sviđa i "razbiti" stereotipe vezane uz ples i muški rod. Pozivamo bez obaveza roditelje da ostvare pravo na ovu nagradu!

2. ) DJEČACI I DJEVOJČICE ( 7 - 10 god. ); MLADEŽ ( 10 - 14 god. )

radionice latinsko-američkih, standardnih i društvenih plesova

vježbe oblikovanja tijela i jačanja tjelesne mišićne strukture

grupe koje rade cijele godine, upisi tokom cijele godine

odabir dvorane prema mjestu stanovanja

3. ) SREDNJOŠKOLCI, STUDENTI, ODRASLI

a) DRUŠTVENI PLES - tečaj ( Engleski, Bečki Valcer, Disco Fox )

ROKOVI UPISA - do 01. 11. 2008. i 15. 11. 2008. ( informacije na broj tel. , prijava sms-om ili mail-om nakon poziva mora sadržavati ime i prezime polaznika, godište, broj tel. , radionicu za koju se polaznik odlučio)

rad vikendom u kasnijim popodnevnim satima ( 2 x tjedno, 8 radnih sati), vrijeme prilagođeno svim radnim ljudima koji radnim danima ne stižu naći slobodnog vremena za sebe

za sve koji žele zaplesati na raznim svečanostima, Novoj godini, u svatovima…

mogući individualni sati ( svatovi ); tempo, plesovi i vrijeme prema željama polaznika

studenti 25 % popusta na tečaju

nakon prvog stupnja dogovorom polaznici odabiru plesno gradivo koje će raditi na naprednim stupnjevima

http://www.youtube.com/watch?v=2S-501_McOQ&feature=related

b) SALSA - NEW YORK STYLE¬ - Salsa on 2, tzv. moderni Mambo

( svjetski hit, masovan stil, novost u Hrvatskoj )

BESPLATNO- Za sve polaznike, svih generacija koji se prijave do 03. 11. 2008. radionica Salse on2 je besplatna do 2009. godine ( 2 puna kalendarska mjeseca). ZAŠTO? Odluka je pala zbog kvalitetne promocije našeg atraktivnog stila koji plešemo aktivno jedini u Hrvatskoj, te koji je zaista novost na našim prostorima. NEMOJTE PROPUSTITI OVU BESPLATNU GESTU I PRILIKU, PRIDRUŽITE NAM SE U STVARANJU NOVE PLESNE SCENE, TE UŽIVAJTE ZAJEDNO S NAMA!

Rad ponedjeljkom i srijedom od 21:00 u našem prostoru, obavezna prijava i informacije kao i za društveni ples u tekstu iznad

http://uk.youtube.com/watch?v=HrLKgIr-Bww&feature=related

O ŠPORTSKOM PLESNOM KLUBU "BOLERO"

"Bolero" je stalni član Hrvatskog športskog plesnog saveza (HŠPS-a), krovne hrvatske plesne organizacije koja objedinjuje sve športske plesne klubove na području RH. HŠPS je član Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO-a) i IDSF-a (International dance sport federation), krovne svjetske plesne organizacije.

Dugi niz godina djelujemo na području športske i plesne edukacije s kvalitetnim programima učenja latinsko-američkih, standardnih i društvenih plesova, te Salse. U radu kluba, koji je prilagođen pojedinim dobnim skupinama aktivno djeluju sve starosne kategorije: djeca, mladež i odrasli.

Ekstremnu pažnju posvećujemo našoj djeci - natjecateljima koji su u 2007. i 2008. god. ostvarili tri naslova državnih prvaka u latinsko-američkim i standardnim plesovima. "Bolero" je u 2007. god. u RH zauzeo 2. mjesto na ljestvici najuspješnijih plesnih klubova prema rezultatima na Prvenstvu RH u latinsko-američkim plesovima, te nam je to priznanje poticaj za još kvalitetniji rad. Voditelji kluba višestruki su prvaci RH, te osvajači 8. mjesta na Svjetskom Prvenstvu u disciplini Mambo i 38. mjesta na Svjetskom Prvenstvu u disciplini Salsa - New York Style ( Street Mambo ili Salsa on2).

Iza nas su uspješne organizacije Međunarodnih bodovnih plesnih natjecanja u Osijeku i okolici, a 2005. god. HŠPS ukazao nam je čast i povjerenje, te nam dodijelio organizaciju najprestižnijeg plesnog natjecanja u RH - Prvenstva RH u standardnim plesovima ( praćen u tisku, sniman i emitiran na STV-u i HRT-u ).